8 t/m 13 juli collecteweek Tytsjerksteradiel

In de week van 8 t/m 13 juli komen de collectanten van Stichting Dierenopvang de Wissel aan de deur in de Gemeente Tytsjerksteradiel. Dierenopvang de Wissel vangt dieren op die dakloos of verdwaald zijn of waar afstand van wordt gedaan. In het afgelopen jaar kwamen er maar liefst 830 dieren bij het asiel binnen en reed de dierenambulance 2930 ritten om zieke, gewonde en overleden dieren te vervoeren.

Vele succesvolle herplaatsingen
Met een team van professionele medewerkers en enthousiaste vrijwilligers zorgen we ervoor dat de dieren de opvang, verzorging en medische hulp krijgen die ze nodig hebben. Én gaan we op zoek naar een liefdevol thuis. Soms gaat dat snel, maar soms duurt het ook wat langer. Zo heeft hond Safira na maar liefst 416 dagen bij De Wissel afgelopen jaar tóch haar liefdevolle mandje gevonden. Ook kat Wells die wel vurig leek te hopen niet uitgekozen te worden, trof een baasje met ontzettend veel geduld en heeft nu écht zijn plekje gevonden. Dit zijn slechts een paar van de vele succesvolle herplaatsingen van afgelopen jaar.

Grootse plannen
De Wissel is continu in beweging en op zoek naar mogelijkheden om het de dieren nóg meer naar de zin te maken. Daarom zijn er plannen om de bestaande hondenkennels te verbouwen, waarbij de honden minder prikkels en meer uitdaging krijgen. Niet alleen voor de dieren hebben we grootse plannen. De dierenambulance groeit een beetje uit haar jasje. Daarom zijn er voornemens om het pand uit te bouwen. Zo krijgt de dierenambulance een ruimte met een eigen ontvangst. Ook willen wij mee in de energietransitie om alles wat we doen ook zo duurzaam mogelijk te doen.

Afhankelijk van giften en donaties
Om dit alles te realiseren is Stichting Dierenopvang de Wissel afhankelijk van giften en donaties. De jaarlijkse collecte vormt hiervoor een belangrijke inkomstenbron. De opbrengst van de collecte komt geheel ten goede aan de dieren. Dit jaar hebben de collectanten voor het eerst een QR code bij zich. Hierdoor is het nu ook mogelijk om digitaal te doneren aan Stichting Dierenopvang de Wissel. Scan de QR code hiernaast en doneer!